LaserTryk.dk A/S
Bestil før kl 13 i dag TIRSDAG og vi afsender i dag ?

CSR Sektion

Læs her om vores CSR-politik.

Se også vores miljø-sektion

At opføre sig ordentligt
Hos LaserTryk.dk kalder vi CSR "at opføre sig ordentligt". Vi ønsker at yde en aktiv indsats for at skabe en positiv forskel for mennesker og miljø. Vel at mærke en indsats, der rækker ud over de juridiske og lovmæssige krav, som vi, lige som andre virksomheder, er forpligtede til at opfylde.

Konkrete eksempler
Her på siden ønsker vi at vise dig en række konkrete eksempler på, hvordan vi arbejder med CSR.

Èt er at have en flot nedskrevet CSR-politik, noget andet er, i en travl hverdag, at få ført projekterne ud i livet.

Du er dommeren
Vi mener selv, at vi er et eksempel på, at man godt kan være en vækstvirksomhed, som arbejder på et konkurrencepræget marked, og alligevel have overskud til en omfattende CSR-strategi, men vi lader dig være dommer.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål til vores CSR-politik, er du velkommen til at kontakte mig på esben@lasertryk.dk.

Esben Mols Kabell
Esben Mols Kabell
Direktør, miljøansvarlig


Hos LaserTryk passer vi godt på miljøet
Foto lavet som variabelt foto - se stor version

Læs vores lille CSR-folder Den lille csr-folder
Læs den online i en bladre-version.
Eller hent den ned som pdf.

Organdonation

Vores "tag-stilling-projekt" gav landsdækkende omtale.

Da vi i november 2014 fandt ud af, at vores kollega Maria Wagtmann havde haft organdonation tæt inde på livet, kom vi til at tale om, at vi burde kunne gøre en forskel med den enorme kontaktflade vi har hos LaserTryk.dk. Vi ekspederer jo tusindvis af ordrer hver uge, og på den måde er vi i kontakt med rigtig mange mennesker.

Upolitisk postkort
I samarbejde med Transplantation.dk fik vi udarbejdet et "upolitisk postkort", hvor vi hverken opfordrer til den ene eller anden beslutning, blot at der tages stilling. Som vi skriver: "Alle beslutninger er bedre end ingen beslutning".

50.000 stk. neutrale postkort omdelt
Projektet tog hurtigt fart, og vi fik lagt de 50.000 postkort i vores pakkeforsendelser. Næste fase blev at få aktiveret vores netværk, så endnu flere postkort kunne blive omdelt. Adskillige idrætsforeninger og webshops meldte sig på banen til at hjælpe med omdelingen af postkortene, som i øvrigt er neutrale uden vores logo.

Positiv modtagelse
Projektet har været en stor succes, og Jan Rishave, formand for organisationen Oplysning om Organdonation har været begejstret over, at en privat virksomhed på egen hånd tager initiativ til sådan et tiltag. Vores egen Maria Wagtmann sagde til os:

"Jeg er meget glad for og stolt over, at min arbejdsplads nu sætter denne kampagne i gang, og jeg synes, alle burde tage stilling".

Organdonation kort
Læs kortet

Grafisk CSR-kodeks

Tiltrædelse til frivilligt dansk CSR-program

LaserTryk.dk har tiltrådt "Grafisk CSR-kodeks".

Ti CSR-principper
Programmet er udarbejdet af Grafisk Arbejdsgiverforening og HK Privat og går i al sin enkelhed ud på, at som deltagende virksomhed forpligter vi os til at overholde programmets ti CSR-principper.

Komplet liste
Husk at tjekke, at dit trykkeri har forpligtet sig til at overholde retningslinjerne. Komplet deltagerliste findes på www.grakom.dk Bemærk, hvordan LaserTryk.dk var første virksomhed til at tilmelde sig.

Lasertryk.dk og musikken

Vi har en lang tradition for at samarbejde med landets spillesteder og festivaler.

Win-win
Vi støtter kulturen, samtidig med, at vi får eksponering over for vores kunder, som ofte er flittige koncertgængere, ren win-win.

Musikfestivaler logoer


Sponsorat af tidl. kollega (og raptalent).

Queen Machine, minikoncert i frokostpausen.

Vi har i en årrække haft et tæt samarbejde med Per Vers, en af landets mest anmelderroste rappere. maj 2014 tilbød vi vores kunder et gratis eksemplar af Pers nye album DNA.
Hoptimist til Northside Festival
Den lille Hoptimist, som vi lavede til Northside Festival. Den blev brugt som en gave til de optrædende kunstnere, som et godt minde om den specielle festival.

Mangfoldig arbejdsplads

Hos LaserTryk.dk er der plads til alle.

Hos LaserTryk.dk er vi noget af en broget forsamling, sagt i ordets mest positive mening.

Flere end 20 nationer
Flere end 20 forskellige nationer er repræsenteret, hvilket giver en fantastisk mangfoldighed og dynamik i dagligdagen.

Personale fra
Marokko, Grønland, Sydkorea, Rusland, Polen, Rumænien, Norge, Sverige, Tyrkiet, USA, Frankrig, Palæstina, Indien, Tyskland, Schweiz, Somalia, Senegal, Canada, Iran, Island og Danmark.

CSR-ambassadører
Vi har udnævnt alle medarbejdere til CSR-ambassadører og udarbejdet en intern CSR-folder som informerer dem om vores værdier og CSR-politik. Vi håber således, at de vil hjælpe med at sprede det positive budskab.

Julefrokost 2018
Julefrokost 2018

FSC®-certificeret trykkeri

LaserTryk.dk er FSC®-certificeret med licens kode FSC®-C010493.

FSC® logo

FSC®-mærkning af en tryksag sikrer, at papiret stammer fra bæredygtigt skovbrug og andre kontrollerede materialer, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Se certifikat.

Kontakt os for evt. FSC®-mærkning på mj@lasertryk.dk, da FSC®-certificeret papir skal indkøbes separat og forskellige procedurer skal overholdes. FSC®-certificering af en tryksag koster 2 % af salgsprisen, minimum 500 kr.

Du kan se vores FSC®-guide her.

Platinsponsor for Team Rynkeby

Hvert år cykler Team Rynkeby til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og LaserTryk.dk er ”med på holdet” som platinsponsor. Det betyder at vi sponsorerer over 100.000 kr. til det gode formål.

Team Rynkeby Børnecancerfonden

Chefen i cykelshorts
Esben Mols, direktør af LaserTryk.dk, hopper selv i cykelshortsene. Han cykler med Team Østjylland og yder en ekstra indsats for at samle flere penge ind til Børnecancerfonden.

Gratis foredrag
For at få flere sponsorer tilbyder Esben Mols sin egen tid og ekspertise. Han tilbyder nemlig to timers foredrag eller sparring med dig og din virksomhed, når du tilmelder dig et guldsponsorat til Team Østjylland.

FLASKEPANT TIL VELGØRENHED

114.000 kr. flaskepant til velgørenhed.

Hos LaserTryk.dk har vi indsamlet et pænt stort beløb i flaskepant, som vi med hjælp fra vores følgere på Facebook og i samarbejde med ”Project 1 million”, har doneret til tre forskellige velgørende formål.

De heldige modtagere af en donation på 38.063 kr. hver var:
TrygFondens Familiehus – Skejby Sygehus
Legeheltene – en del af Børneulykkesfonden
Organdonation - Ja tak!

flaskepant donation

Projekt giveback

En million gratis flyers og plakater

Hvor andre virksomheder støtter velgørende projekter via tv-shows mv., har vi valgt at støtte via vores produktionsapparat.

Helt gratis
Vi lancerede derfor tilbage i 2009 "Projekt GiveBack", hvor vi årligt trykker 1 mio. flyers og 50.000 plakater til velgørende projekter uden beregning. Selv fragten betales af os.

Hundredvis af projekter
Igennem årene er det blevet til støtte til hundredvis af forskellige projekter, og det er skønt at arbejde sammen med landets mange ildsjæle.

Følg med på Facebook
facebook.com/EnMioGratisFlyers kan du se de forskellige projekter, vi støtter. Kig forbi, hvem ved, måske er der et projekt, som du også kunne tænke dig at støtte.

Læse mere om GiveBack

LaserTryk.dk og sporten

Vi støtter både lokalt og nationalt


Samarbejde med Skovbakken Squashklub


Sponsorat af VM i Herrehåndbold i Egypten, 2021


Sponsorat af VRIs U10-fodbolddrenge, nye spilledragter


LaserTryk.dk er fast inventar til DHL-Stafetten


Sponsorat af basketball klubben Bakken Bears


Sponsorat af Rasmus Sterobo fra Team Cult Energy

Xerox Premier Partner

Xerox Premier Partner logo

Xerox Premier Partner-programmet er et globalt netværk af trykkerier med speciale indenfor digitaltryk.

I netværket udveksles erfaringer og gode idéer med digitaltryk ligesom der afholdes seminarer og en stor årlig konference.

Xerox Premier Partners udpeges af Xerox og det er ikke muligt at ansøge om medlemskab.

Opslagstavle

Opslagstavlen

Forskellige projekter, store som små

Miljørigtigt LED-lys

Skift til miljørigtigt LED-lys er tjent hjem på 2,5 år
Vores skift til LED-pærer i produktionen har nedsat vores strømforbrug til belysning med 60 %, og vi sparer således både penge og skåner miljøet.

Ved at udskifte 400 lysstofrør i vores produktion, har vi reduceret vores strømforbrug med 160 kWt - om dagen. Det giver os en årlig besparelse på 80.000 kr., og investeringen er tjent ind på under 2,5 år.

Læs mere om vores LED-løsning.
CO2-neutralisering

Dine fordele
Udover den indlysende fordel ved at støtte miljøet, får
du mulighed for at skrive på din tryksag, at den er CO2-neutral - hent logo.

Årligt auditering
En gang om året gennemregnes miljøbelastningen af hver enkelt tryksag og CO2-kvoter indkøbes. Tillægget på 1,96 % er altså et aconto-beløb til indkøb af kvoter.

LaserTryk.dk doubler op
Når vi kender summen af de samlede 1,96%-indbetalinger, doubler LaserTryk.dk beløbet op, inden kvoter købes!

Sådan fremkommer de 1,96 %
En beregning af vores samlede miljøbelastning i 2012 viste, at vi skal købe CO2-kvoter svarende til 1,96 % af trykomsætningen for at CO2-neutralisere hele vores produktion.
Faktisk viser beregningen, at vi kun skal købe kvoter svarende til 0,9%, men vi har valgt at for en sikkerheds skyld at tilføje et procent-point.

Alt medregnet
Beregningen blev foretaget i 2012 af ClimateCalc, der beregnede vores totale CO2-udledning, lige fra fremstilling af vores papir, transport af vores pakker,
strømforbrug og brændstof til medarbejdernes biler.

Reelt modkøb
Den CO2 reduktion, der købes med denne CO2-neutralisering, er ikke Kyoto-hokuspokus-kvoteopkøb, men reel CO2-reduktion. Dvs. pengene bruges til
opførelse af fx vindmøller og solceller, installation af mere CO2-venlig teknologi i ulande m.v.

Spørgsmål
Ved spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores miljøansvarlige, der hedder Esben Mols Kabell, som træffes på emk@lasertryk.dk

Verdens grønneste CTP-anlæg

Vi har i 2012 fået installeret verdens grønneste CTP-anlæg til produktion af trykplader. Den nye teknologi muliggøre fremkaldelse af trykplader helt uden brug af kemi (fremkaldervæsker).
Skal vi sammen passe på miljøet

Avis i forhold til nettet
En avis belaster klimaet med ca. 80 gram CO2. Læser du nyheder på nettet 30 minutter om dagen, belaster det med ca. 100 gram CO2. Alt vi foretager os, belaster klimaet. Men de færreste ved hvor meget.

Vi danskere har et specielt forhold til tryksager, især dem der hver uge lander i postkassen. 90 % af dem der modtager husstandsomdelte reklamer, bruger dem hver uge, og to ud af tre danskere siger i en ny undersøgelse, at reklametryksager gør dem i stand til at finde gode tilbud og handle billigere ind.

Der er ingen grund til at vælge aviser og tryksager fra alene af hensyn til miljøet.

Ugeaviser er populære
Ugeaviserne er også populære. 7 ud af 10 danskere læser dem ofte eller altid. Og 63 % af danskerne foretrækker avisen i en papirudgave frem for på nettet, viser undersøgelsen. Samtidig er forbruget af blade og magasiner i vækst.

Den trykte kommunikation vokser i en stadig mere digital verden. Det skyldes, at print og digitale medier ikke er modsætninger, men to kommunikationsformer med forskellige egenskaber og betydning i vores hverdag.

Tryksager er brugervenlige
Tryksagen er håndgribelig og overskuelig og giver værdifuld, brugbar information. Den er enkel og brugervenlig, og så er den transportabel i tid og rum.

Men tryksager er også noget, vi næsten alle elsker at hade. Stakken af reklametryksager kritiseres, fordi vi tror, at de forurener langt mere, end de faktisk gør.

Det samme gælder aviser og blade. Vi bruger dem flittigt, men vi vil ikke helt stå ved det. Det pletter vores miljøbevidste image.Familiens C02-regnskab
De færreste ved, hvor lidt tryksagerne påvirker familiens CO2-regnskab.

Den daglige avis, ugeaviserne og de husstandsomdelte reklamer udgør ca. en procent af det samlede CO2-udslip i en gennemsnitlig, dansk husstand. Det svarer til knap 130 kg CO2 om året.

15 års systematisk miljøindsats
Bæredygtig, nordisk skovdrift, effektiv og energibesparende papirproduktion baseret på biomasse og vandkraft, genanvendelse af tryksager og 15 års systematisk miljøindsats i de grafiske virksomheder sikrer danske aviser, blade og reklametryksager en god miljøprofil.

Klimaudfordringen
Vi skal tage klimaudfordringen seriøst og styrke forbrugernes bevidsthed om klima og miljø.

Og det er sund fornuft at vælge de husstandsomdelte reklamer fra, hvis man ikke bruger dem. Eller droppe papiravisen hvis man helst læser nyheder på nettet.

Alternativerne belaster også klimaet, så der er ingen grund til at krybe langs husmuren med det nyeste madmagasin og de seneste ugeblade.

Følg miljødebatten, og læs flere artikler på www.ga.dk.

Artikel fra Børsen, torsdag d. 5 marts 2009.
Af Lars Bram, adm. direktør, Grafisk Arbejdsgiverforening
Genbrug af papir

Vi bliver bedre og bedre til at genbruge papir. Faktisk har den europæiske papirindustri verdensrekord i genbrug af papir (72.2% i 2009)*.

Men da fibrene i papiret kun kan genbruges få gange, er der et behov for 40 % nye papirfibre for at opretholde en genbrugscyklus.
Altså er der et konstant behov for at fælde træer.

At sige, at der forsvinder træer, når du bruger papir, svarer altså til at sige, at der forsvinder korn, når du spiser brød.


Skandinavisk papir
Alt papir der anvendes hos LaserTryk.dk, stammer fra bæredygtigt skovbrug i Sverige og Finland. Her plantes der 3-4 træer, for hvert træ der fældes (ikke alle træer når at vokse op).

Mere europæisk skov
I Europa er det samlede skovareal vokset med over 30 % siden 1950, og arealet udvides hvert år med et område på størrelse med 1,5 millioner fodboldbaner - eller fire gange Londons areal**.

Stadig skovrydning
Skovrydning (ikke bæredygtigt skovbrug) forekommer dog stadig uden for Europas grænser, primært i troperne. 90 % af årsagen hertil skyldes ikke bæredygtigt landbrug***. Se også sektion om skovrydning.

Info om skovrydning


Træer bliver til energi, ikke papir
Det er i øvrigt værd at bemærke, at 53 % af alt verdens træ bruges til energiproduktion, 28 % af savmøller og kun 11 % af papirindustrien****. Se også sektion om papir og energi.

Husk at tjekke, at dit trykkeri kan redegøre for hvorfra deres papir stammer.

* Ifølge ERPC
** CEPI, Forest fact Sheet, July 2008
*** World Rainforest Movement; UN FAO
**** FAO Statistics 2007
Selvom den europæiske papirindustri er storforbruger af vedvarende energi med lavt C02-udslip, er der ingen tvivl om, at papirindustrien er en energikrævende industri. Men faktisk langt mindre end man skulle tro!

200 kg papir om året
I gennemsnit tager det 500 kilowatt-timer (kWh) at producere de ca. 200 kg papir, som vi alle forbruger hvert år. Det svarer til den mængde energi, en tændt computer bruger på fem måneder. Eller en 60 W elpære der er tændt uafbrudt i et år*.

Bæredygtig industri
Papirindustrien, der i 2005 stod for 1,1 % af CO2-udledningen i verden, er blevet udpeget til en af de mest bæredygtige nuværende industrier**.
 
I Europa stammer over halvdelen af den energi, der bruges til at producere papir, fra vedvarende energi***

Papir og CO2
Selv når man medregner CO2-belastningen under transporten og trykningen, er europæisk papir CO2-neutralt. For det første ilter træerne under deres opvækst atmosfæren og lagrer CO2.
Se også sektion om CO2-kredsløbet.

Målrettet miljøindsats
Hertil kommer, at den grafiske industri - bl.a. via ny teknologi - har ydet en målrettet miljøindsats ved at have udfaset opløsningsmidler, indført vegetabilske farver og andre energibesparelser.
 
* Paper & The Environment, ATS Consulting August 2007
** CEO Perspectives 2008, PricewaterhouseCoopers
*** CEPI, Forest Fact Sheet, 2008


Der er god grund til at holde øje med produktionsmetoden, når du bestiller din tryksag.

Offset puljetryk
Hos LaserTryk.dk produceres de fleste tryksager med såkaldt offset puljetryk, hvor vi trykker for mange kunder på de samme store trykark. Hermed minimeres antallet af spild-ark pr. kunde.
 
Ved almindelig offsettryk bruges der ca. 1.600 A4-ark pr. trykstart før farverne passer. Ved offset puljetryk er tallet ca. 200 A4-ark

Digitaltryk og miljøet
Skal du bruge tryksager i mindre oplag, er digitaltryk løsningen. Her bruges der ingen ark til at indrette farverne på arket. Det sparer for alvor papir. Digitaltryk giver også mulighed for at fremstille flere forskellige tryksager i mindre oplag og dermed målrette tryksagen til modtageren.

Det minimerer papirforbruget og giver samtidig bedre respons, da modtageren finder reklamen mere relevant.

Eksempel:
Et sommerhusfirma skal have trykt et katalog. I stedet for at producere en stor tryksag med samtlige sommerhuse, kan der med digitaltryk produceres fx 20 forskellige kataloger, der segmenteres på målgrupper.

Kunder, der fx altid tager til Vestjylland i store grupper, behøver ikke modtage alle siderne med sommerhuse med plads til 4 personer, uden swimmingpool, der ligger på Bornholm.

Målrettet miljøindsats
Hertil kommer at den grafiske industri - bl.a. via ny teknologi - har ydet en målrettet miljøindsats ved at have udfaset opløsningsmidler, indført vegetabilske farver og andre energibesparelser.

Produktion døgnet rundt
Endelig er det værd at bemærke, at vi hos LaserTryk.dk producerer både digitaltryk og offset puljetryk hele døgnet.

Dette har et positivt afsæt på miljøet, da vi aftager den overskudsenergi, vindmøllerne producerer, når resten af samfundet sover.
 
Info om træ
Træ er verdens mest miljøvenlige råstof af flere grunde:

Træer vokser
Råstoffet træ skabes hele tiden af naturen selv, og det er lavet af solenergi, kuldioxid (CO2) og vand.

Træer fjerner noget af den CO2 fra luften, som ellers ville give drivhuseffekt. Denne oplagring af CO2 sker både i levende træer og i træprodukter.

Solenergi
Træer oplagrer solenergi, som man senere kan udnytte ved at brænde træet, fx som brænde
eller flis.

Energi fra træ og andre planteprodukter bidrager ikke til drivhuseffekten - i modsætning til energi fra kul, olie og gas.

Forklaringen er, at afbrænding af planteproduker frigiver kuldioxid (CO2), som allerede er i kredsløb, mens afbrænding af kul, olie og gas sender nyt kulstof, hentet op fra jordens indre, ind i det kulstofkredsløb, som giver drivhuseffekt.

CO2-kredsløb
På billedet fremgår CO2-kredsløbet for træ. Ved træers vækst optages CO2 i træet. Når træet brændes eller rådner, frigives CO2 igen.
I mellemtiden kan vi bruge træet til papir, husbyggeri osv.

Energien opsamles
Hvis vi opsamler energien, når træet brændes, kan vi spare på de ikke-fornyelige brændsler, som olie og kul, og derved også undgå frigivelse af ekstra CO2 fra olien og kullet.
Miljøets livscyclus

Forudsætninger
Men der er nogle forudsætninger for træets overlegne miljøvenlighed!

1. Bevaring af skovareal
Skovarealet skal bevares, og der skal ikke fældes mere træ i skovene end den løbende tilvækst. Sådan foregår det fx i Danmark, i Europa og i Nordamerika. Se også det går ud over skovene at producere papir.

2. Biodiversitet
Produktionen af træ må ikke mindske biodiversiteten.

3. Energi og kemikalier
Træet skal forarbejdes uden unødig brug af energi og kemikalier og med agtpågivenhed i arbejdsmiljøet, som er tilfældet med Svanemærket papir.

4. Flittig brug
Træprodukter skal bruges flittigt, længe og med omtanke.

5. Genbrug
Træprodukter skal genbruges eller udnyttes til energi, efter de har tjent deres oprindelige formål.

Kilde: www.trae.dk

Skovrydning er stadig et problem

Fordi vi på vores breddegrader har stort fokus på bæredygtig skovdrift, betyder det bestemt ikke, at skovrydning ikke stadig er et problem.

Plads til landbrug
Fra 1990 til 2005 blev der hvert år fældet 13 millioner hektar skov i gennemsnit. Skovene ryddes oftest for at tjene penge, for at skabe mere plads til landbrug og for at eksportere træ, ifølge nyhedsbureauet MediaGlobal, der samarbejder med FN.

20 % af verdens CO2-udslip
Det anslås, at skovrydning er skyld i 20 % af vores CO2-udslip.

Hermed er udslippet fra skovrydning værre end den samlede udledning fra alverdens transportmidler

Bedst, hurtigst og billigst
Norges statsminister, Jens Stoltenberg, har udtalt, at vi ved at reducere skovrydning kan opnå de største, hurtigste og billigste nedskæringer i globale drivhusgasudledninger.

Tilskud til ulande
"Det er et nøgleelement at reducere skovrydning i ulande, når vi skal tage fat på udfordringerne skabt af klimaændringerne. Det bliver dog en kompleks og udfordrende bedrift i forhold til virkeliggørelse, og det vil kræve langsigtet engagement," siger Ban Ki-moon, FNs generalsekretær, ifølge MediaGlobal.

Kompensation
Ifølge Jens Stoltenberg er løsningen at fastsætte en økonomisk kompensation til de lande, som skal skære ned på skovrydningen.

Når vi fælder træer og udrydder skove, koster det verdens økonomi mere end den nuværende finanskrise. Det viser en EU-undersøgelse.
Træer renser vand

Træer renser vand
Hvert år koster det os mellem 2000 - 5000 milliarder dollars, når klodens træer og skove forsvinder. Det tårnhøje beløb er et udtryk for, at træerne blandt andet er med til at rense vand og optage CO2 fra atmosfæren.

Menneskeskabt C02
Når naturen ødelægges, holder den op med at bidrage positivt til vores klima - et bidrag som oprindelig ikke kostede os noget, fordi det netop var naturligt.

Når for eksempel træer bliver fældet og ikke optager CO2, er vi i stedet nødt til at finde en menneskeskabt måde at reducere CO2 på. Det koster.

Træer absorberer vigtige drivhusgasser
Undersøgelsen viser, at det især er skovenes evne til at absorbere de vigtigste drivhusgasser, der kommer til at mangle og dermed koste os dyrt i fremtiden.

Samtidig er det de fattigste områder i verden, der bliver hårdest ramt, fordi de ofte er direkte afhængige af skovene - både i forhold til mad og til byggematerialer.

Kundeservice i verdensklasse

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Mandag-torsdag: 08:00-22:00
Fredag: 08:00-18:00

Gratis filtjek

Er du i tvivl om din fil kan bruges til trykning?
LaserTryk.dk tilbyder gratis og uforpligtende filtjek.

Læs mere

Gratis prøver

Se vores flotte trykkvalitet og vurdér hvilken papirtype, der passer til dit behov.

Bestil trykprøver

Skabeloner

Benyt vores skabeloner og slip for bøvl med beskæring, dokumentstørrelse osv.

Læs mere
Loading ...

Din indkøbskurv

 
Ekspres gebyr:
Samlet trykpris : Ekskl. moms
Samlet rabat: